Skip to main content

Cool-Spot

Vers blijft Vers, daar gaat het om, dat bereik je op een veilige manier met het gepatenteerde Cool-Spot klimaat.


 Slimme combinatie van gekoelde lucht en vocht 

Het Cool-Spot systeem vormt een schone koele klimaat wolk van 4-6℃met een maximale luchtvochtigheid van ca. 95-98 %. Producten onder Cool-Spot blijven daarmee op de HACCP bewaartemperatuur onder 7℃, drogen niet uit en er komt geen condens op.

Zowel de lucht als het water voor de vochtnevel die samen het koude Cool-Spot klimaat vormen worden ultiem gefilterd en continu met ozon gedesinfecteerd.

 • De bovenlaag van de ‘schone koele wolk’ wordt warmer, stijgt op en stoot de omgevingslucht af.

 • De onderlaag van de ‘schone koele wolk’ daalt naar beneden en vloeit als een beschermende deken over de verse etenswaren.

 • 1

  De Cool-Spot uitblaas console.

 • 2

  Een trage koude luchtstroom van ca. -2ºC.

 • 3

  Zuiver fijn verneveld vocht van ca. 10ºC.

 • 4

  De omgeving met een temperatuur van ca. 20-24ºC.

 • 5

  Het Cool-Spot klimaat: Mix van koude lucht en verneveld vocht van 4-6ºC “met” 98% RV.

 • 6

  Koele dalende lucht.

 • 7

  Opwarmende en stijgende lucht: microdeeltjes worden zo afgestoten.

Luchtfiltering

De lucht die uit de al schone omgeving in het restaurant of keuken wordt aangezogen wordt met twee luchtfilters klasse G4 voorbehandeld. Microstof- en andere deeltjes, die toch door het luchtfilter komen, blijven vervolgens plakken op de vochtige lamellen van de twee koelblokken. Deze verontreiniging wordt samen met het condenswater van de koelblokken afgevoerd naar het riool.

De lucht die via de luchtzak, die ook als na-filter werkt, uit de roosters van de Cool-Spot console komt is vele malen schoner dan de omgevingslucht, wat een extra positieve bijdrage heeft aan de luchtkwaliteit.

Gangbare koelmethoden voor een open presentatie
zijn dus helemaal niet zo ‘fris’!

Desinfectie

De aangezogen lucht door het Cool-Spot systeem wordt met een speciaal daarvoor ontwikkeld ‘Controlled Ozon Desinfectie System’ behandeld. Ozon, ook wel geactiveerde zuurstof genoemd, is een bijzonder sterk desinfectiemiddel. Voor mens en dier op zichzelf een gevaarlijk gas.

Wanneer het Cool-Spot systeem in werking is zorgt het ‘Ozon Control System’ ervoor dat de concentratie onder de geldende norm blijft (Voor het werken met ozon in hogere concentraties dan bijv. 0.1 PPM gelden er strenge Europese richtlijnen), maar wel effectief is voor het elimineren van bacteriën, schimmels en virussen.

In de nachtelijke uren, wanneer er geen personen langdurig binnen een meter van de console staan, worden er een aantal ‘ozon spoel cycli’ van enkele minuten uitgevoerd. Op die manier blijft er bijvoorbeeld tussen 2u en 4u ‘s nachts in periodes van 10 minuten een hogere concentratie ozon in de binnendelen van het Cool-Spot systeem. Alle lucht- en vochtkanalen worden op deze manier elke 24 uur grondig gedesinfecteerd voor een schone en veilige start van de dag.

Water

Voor Cool-Spot wordt uitsluitend drinkwater gebruikt, wat in Nederland al aan erg hoge normen voldoet.

De nevel, gemaakt door het drinkwater, die uit de dampgenerator komt wordt gefilterd met een eigen ‘Reverse Osmose filtersystem’ en nabehandeld met een actief koolfilter en een DI antikalkfilter. Het ‘Reverse Osmose filtersystem’, oftewel ‘osmose membraam’ is voldoet aan de NSF normering, en filtert op bacteriologisch niveau.

Na uitschakelen van het Cool-Spot systeem loopt al het water uit de dampenerator in de afvoer en blaast de ventilator gedurende 45 minuten alle vochtige delen droog. Er blijft dus geen water achter in het Cool-Spot systeem. De dampgenerator is aangesloten op het ozon desinfectiesysteem, wat het inwendige van de dampgenerator en de luchtkanalen continu desinfecteert.

Afschermende werking

Het klimaat van Cool-Spot weert de invloed van de warme omgevingslucht met alle microdeeltjes die daar inzitten af. Op basis van de thermodynamica wetten gaat warme lucht (denk aan heteluchtballon) vanzelf omhoog. Een minder bekend effect is dat koude voorwerpen, zoals etenswaren, ijs, crushed ijs, koelplaten, drop-in koelingen etc. juist warme lucht uit de omgeving aantrekken. Op de koude voorwerpen komt condens te zitten. Je kent vast het koude biertje, glas fris op het terras, waar dat duidelijk zichtbaar is.

Beelden zeggen meer dan woorden

Onze animatie film legt de werking van het Cool-Spot Systeem stapsgewijs aan je uit.

Heeft u interesse in een Cool-Spot installatie?

Aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie. Ook voor service en onderhoud staat Hilux 7/7 en 24/24 ter beschikking van de klant.

Hoofdzetel

Hilux-Decomac BV
Gotevlietstraat 38 
8000 Brugge

Showroom

Hilux-Decomac
Gotevlietstraat 38
8000 Brugge

Technische dienst 7d/7d

Telefoon:
+32 (0)50 67 20 06

Email:
td@hilux-decomac.be